Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rachel Green

24. 3. 2013

 

Postava Rachel je mírně ztřeštěná žena, po svém útěku ze svatby v prvním díle seriálu naprosto nesamostatná, která se postupně vypracuje z obyčejné servírky v Central Perku na místo prodavačky v Bloomingdale's, později i na místo nákupčí pro Ralpha Laurena, z tohoto místa je propuštěna kvůli rozhovoru s konkurenčním Guccim, později dostane nabídku práce v pařížské pobočce firmy Louis Vuitton.

Miluje módu, je bláznivá, jejím otcem je doktor Leonard Green, matkou je Sandra Greenová. Rachel má dvě sestry, Amy (hraje ji Christina Applegateová) a Jill (hraje ji Reese Witherspoonová).

Rachel provází skoro po celý seriál vztah s bratrem Monicy Rossem. Ross byl do Rachel zamilovaný již na střední škole, nikdy jí o svém pocitu neřekl, později si dali první polibek ve veřejné prádelně. Ross odjel do Číny na archeologické vykopávky a Rachel si uvědomila, že je do něj také zamilovaná. Po návratu s ním chtěla začít chodit, ale Ross přijel s novou přítelkyní Julií. Později spolu začnou opravdu chodit, po neshodách se spolu rozcházejí, Ross se tentýž večer vyspí s dívkou od kopírky Chloe a to Rachel ublíží. Rachel a Ross se rozcházejí ve scéně, kde je z vedlejšího pokoje poslouchá celá parta.

Ross si potom najde přítelkyni, která s celou partou jede k moři. Rachel si uvědomí, že Rosse pořád miluje. Ross se rozchází se svou přítelkyní. Rachel mu mezitím napíše osmnáctistránkový dopis, v němž po něm chce, aby převzal veškerou zopovědnost za chyby v jejich vztahu. Ross nad dopisem usíná a později s tímto stanoviskem nesouhlasí a znovu se rozcházejí.

Později si v Londýně Ross bere svoji přítelkyni Emily, Rachel je do něj stále zamilovaná a původně nechce na svatbu přijet, později se těsně před obřadem objeví a Ross řekne místo Beru si tě Emily – Beru si tě Rachel. Tím se mu opět nevydaří manželství. Na výletu do Las Vegas vstoupí Ross a Rachel do manželství, později žádají anulaci manželství.

V sedmé řadě se spolu Rachel a Ross vyspí, Rachel zjistí, že je těhotná a čeká své první dítě, Rossovi porodí dceru Emmu. Později se do Rachel zamiluje i Joey, následně i ona do něj, v poslední epizodě, kdy Rachel odjíždí do Paříže, Ross a Phoebe zastaví letadlo s Rachel a Ross jí poví, že ji pořád miluje, ona mu řekne, že do Paříže poletí i přesto. Později v Rossově bytě má Ross na záznamníku vzkaz, kde mu volá Rachel a říká mu, že ho také miluje. Vystoupí z letadla, políbí se a pokračují ve svém vztahu.

Dříve, než začne Rachel chodit s Rossem, má úlet s krásným Italem Paolem.

V osmé sérii se do ní zamiluje Joey. Na konci deváté série se spolu dají dohromady, kvůli Rossovi se ale dohodnou zůstat jen přátelé.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář